Thursday, September 11, 2008

Agenda KristianAssalamualaikum.w.h.b.k.t...untuk pengetahuan semua.....ini bukanlah ayat al-Quran......


Semoga kita semua berhati-hati, jangan sampai terbeli dan digantung di rumah kita. Sebarkan dan maklumkan kepada semua saudara-saudara kita.


Tolong Baca. Jangan biarkan kita di permainkan oleh org2 KAFIR. Jikalau ternampak penghujungnya ditulis "Surah Injilu Matay" (Terus reject). Ini bukanlah ayat al-Quran tetapi ayat dari Bible.


Sila baca dan edarkan kepada seluruh umat Islam dan rakan-rakan kita sekalian. Jangan jadikan ia sebagai artikel berantai anggaplah satu yang penting kerana kita telah mengetahui akan perkara ini.

Inilah agenda Kristian, maka berhati-hatilah. Jangan terpedaya pada rupanya sahaja tetapi tengok dan selidikilah isinya juga, tengok keseluruhan. Memang ianya nampak cantik sekiranya dibuat untuk menghiasi dinding rumah, namun sekali pandang macam ayat/kalimah Al-Quran sebenar ini adalah ayat Bible.


PERINGATAN!!!

Bermula pada 21/08/2006 lalu, sebuah Gereja di Damansara telah mengedarkan Kitab Injil dalam bahasa Melayu dinamakan AL-KITAB. Jangan Terpedaya dgn kitab ini.

Dalam pada itu 3 jenama Air mineral juga telah di edarkan dan telah berada di pasaran. Air Mineral tersebut ialah BESTARI, AL-BARAKAH dan AL-MANSUR. Air mineral ini dikatakan telah dicampurkan dengan HOLY WATER. Sesiapa yang meminumnya dikhuatiri tidak dapat MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH.


Ingat !!!!!!

Jangan ambil air ini sekiranya diberikan secara percuma atau berbayar sekalipun. Tolong Sebarkan artikel ini untuk kebaikan seluruh umat Islam....


2 comments:

♥ Me MusLiMaH ♥ said...

camner nak tau2 ciri2 rase air holly tuh??

LuQmAn NuL HaKiM BiN HaMzAH said...

Di sini dari sumber yang saya perolehi dr Ustaz Ridwan,dia mengatakan bahawa holy water itu cuma air kosong dan katanya lagi jangan mempercayai dengan meminum air holy water boleh membuatkan kita xmampu mengucapkan dua kalimah syahadah, jika kita berfikiran begitu, maka jauh tersimpang diri kita dari akidah Islam sebenar kerana setiap muslim perlu tahu, tidak ada sebab atas sesuatu melainkan dengan izin Allah SWT...

Berikut ialah jawapan dari Ustaz Azhar berkenaan HolyWater...

Setahu saya tidak semua air 'holy water' itu mengandungi sihir walaupun memang holy water itu adalah air yang disimpan di gereja2 kristian dengan tujuan digunakan dalam upacara ibadat orang kristian.

Apa yang disebut dalam artikel diatas bermaksud kesemua holy water mengandungi sihir tetapi hanya untuk memberi ingat kepada umat Islam agar sentiasa berhati-hati.

Namun terbukti bahawa ada juga sesetengah holy water itu telah di jampi dengan tujuan untuk dikenakan keatas orang Islam dengan jampi sihir. Tetapi kita wajib beriktiqad bahawa sihir tidak mampu memberi mudharat sama sekali melainkan dengan izin dari Allah swt. Tidak mustahil sebahagian umat Islam ada yang telah terkena sihir tersebut.

Seorang yang terkena sihir hingga hilang ingatannya tidaklah berdosa dengan apa yang ia lakukan kerana tidak ada kesedaran. Hanya mereka yang redha memeluk agama kristian dalam keadaan sedar sahaja telah dikira murtad yang menyebabkan kekal didalam azab neraka di akhirat nanti.

wallahua'lam